életjel

kérdés / kérés
reklámok küldése
feel free to send your ads here: str.gmail

választék

celeb (28) chica (70) én (13) filmes (28) gerilla (66) háló (11) hang (21) hepinesz (25) honi (7) inspiráció (55) jogok (27) könyv (13) közhaszon (50) manipuláció (10) messze (41) mozgó (83) működik (14) művész (16) news (23) rajz (61) régi (12) street (77) szájonát (86) szolgáltat (69) szőrös (52) tárgyak (111) testügyek (74) történés (23) tudás (26) üzenet (19) vérhalálszenvedés (66) visel (57)

cc

Creative Commons Licenc

elhagyós gerilla kanadából

2007.09.26. 12:43 str

íme egy eredeti, nem erőltetett, csináljunkvalamigerillát kampány a DDB Trial, diákokkal dolgozó részlegétől.
a kiindulási pont: amerikai fiataloknak szerettek volna kedvet csinálni kanada felfedezéséhez, ezért elküldtek egy párt 'alapanyagnak' pénzzel kitömve kanadai városokba, hogy érezzék jól magukat, és csináljanak kápeket az út során. ezeket aztán ezer pendrivera feltöltve, kanadai zenekarok mp3aival és útitervekkel, leírásokkal megtámogatva szétszórták Chicagoban, azt a hatás keltve, mint ha elhagyták volna az adattárolókat.
direkt módon semmi sem utal a Canadian Tourism-ra, viszont beágyazott linkek vezetnek a honlapjukra videókból, szövegekból. ha belegondolok, egy talált pendrive tartalmát én is biztosan megnézném, a kiváncsiságot egy ilyen helyzetben nehéz legyűrni, de ha első ránézésre semmi sem utal arra, hogy ez bizony egy kampány része, lehet hogy sokan addig sem jutnak el, hogy Kanadában jártak a 'tulajok'. ha viszont rájönnek, hogy a marketing gépezet újabb utakon készül begyűrni szegény fejüket, még ellenszenvet is kiválthat a módszer.



ez a megoldás ma már - a fizetett utat nem számítva - költséghatékonyan kivitelezhető, tekintve hogy fillérekért dobálnak utánad USB key-eket, és ez új utakat nyithat például a gerilla megoldások terén. a legnagyobb kérdés az, hogy az utcán szétszórt 1000 darab kütyüből hány landol olyan fiatalnál, aki legalább csekély érdeklődést mutat kanada és az utazás iránt, hányan 'kattintanak át' a talált anyagokból (ez ugye mérhető is), és hányan foglalalnak le a közeljövőben egy kanadai utat. sok múlik azon persze, hogy hol is kerülnek elhagyásra a driveok, de tippre a fele fiatal kissrácok kezébe kerül, akiknek se keresetük, se utazási terveik nincsenek.
nem elhanyagolható ugyanakkor, hogy például maga a pendrive utána akár használható is, vagy elfér a fiókban, és később is emlékeztetheti a megtalálót Kanadára. amikor utazni készül, előkotorja, és régi-új kedvcsináló áll a rendelkezésére.

[ adgoodness ]

4 komment

Címkék: gerilla street tárgyak messze

A bejegyzés trackback címe:

https://napiadag.blog.hu/api/trackback/id/tr52177480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanyuvo 2007.09.26. 13:51:29

Nem hiszem, hogy bárki negatívan gondolna Kanadara, mikor kiderül, hogy a pendrive tartalma csak egy reklám. Legalábbis nehezen tudnám elképzelni.
Az ötlet jó, de a "fütyik" elhelyezésétől sok függ.

str 2007.09.26. 13:53:52

és ha elkezdik dúdolni a Blame Canada nevű south parkos slágert? :)
egyébként nem arra gondoltam, hogy bajuk lesz Kanadával, hanem hogy megakad a folyamat már az elején, aminek a vége az lenne , hogy megnézik a turizmussal foglalkozó siteot, tehát sikertelen a 'penetráció'.

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2007.09.26. 18:02:06

lószart, szerintem az egészet valami kínai terorista csoport szervezte, s most Kanadán keresztül akarják elfoglalni a világot meg ilyesmi. Egyébként nekem tetszik az ötlet, olyan jó kis nyomozós, misztikus dolognak tűnik.

ChrIsDrY · http://chrisdry.com 2007.11.01. 13:40:10

Szerintem maga az 5let jó, a kivitelezésen van a gubanc, ha ezt valakinek odaadták volna, h pl. üldöznek, kérem tartsa meg s elszalad, akkor biztos az ember megnézte volna..
süti beállítások módosítása