életjel

kérdés / kérés
reklámok küldése
feel free to send your ads here: str.gmail

választék

celeb (28) chica (70) én (13) filmes (28) gerilla (66) háló (11) hang (21) hepinesz (25) honi (7) inspiráció (55) jogok (27) könyv (13) közhaszon (50) manipuláció (10) messze (41) mozgó (83) működik (14) művész (16) news (23) rajz (61) régi (12) street (77) szájonát (86) szolgáltat (69) szőrös (52) tárgyak (111) testügyek (74) történés (23) tudás (26) üzenet (19) vérhalálszenvedés (66) visel (57)

cc

Creative Commons Licenc

gerillaharcok

2006.11.24. 10:25 str

reklámokkal kapcsolatban mostanság gyakran találkozhatunk a 'guerilla advertising' kifejezéssel, én magam is előszeretettel használom - rá kellett döbbennem azonban, hogy pontos jelentésével nem vagyok tisztában. könnyen összemosható a street dolgokkal, hiszen az utca kézenfekvő terepe a városi gerilláknak, bármi is legyen a missziójuk, de mitől kerül bele egy reklám ebbe a kategóriába?

"Guerrilla warfare (also spelled guerilla) is a method of combat by which a smaller group of combatants attempts to use its mobility to defeat a larger, and consequently less mobile, army." (wikipedia)

tehát kicsi és mozgékony, a nagy és lomha ellen. a kifejezés marketing nyelvre átültetett pontos definíciója cégenként, ügynökségenként, egyénenként változó (ha egyáltalán létezik). közös elemekként az újszerű ötletet, a meglepetés erejét, és az alacsony költségvetést említhetjük.
a manapság használatos gerilla módszerek elterjedése előtt inkább azt a jelenséget írták le vele, amikor az egyén nem tudta, hogy éppen egy terméket akarnak neki eladni, egy hétköznapi helyzetben csúnya átverés áldozata lett - mai példa erre talán a bloggerek reklám céllal írott fizetett, de hézköznapi postként publikált bejegyzései.
további változat lehet még a ránkerőszakolt, 'forced' reklám, amikor olyan helyeken is megtámad a mennikell-vennikell szörny, ahol a legkevésbé sem számitanánk rá (bár ez manapság meglehetősen erőtlen definíciónak tűnik), vagy olyan formában kapjuk az igét, hogy nem igazán tudatosul bennünk, egyszerűen csak megragad az agyunkban.
végül egy pár ötletes gerilla megoldás:




















sütőlap ( 2 3 )



































csalás - keserű felismerés ( 2 3 4 5 6 )




























normalizáció











































férőhely

Szólj hozzá!

Címkék: mozgó jogok gerilla street szájonát közhaszon

A bejegyzés trackback címe:

https://napiadag.blog.hu/api/trackback/id/tr1018686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása