életjel

kérdés / kérés
reklámok küldése
feel free to send your ads here: str.gmail

választék

celeb (28) chica (70) én (13) filmes (28) gerilla (66) háló (11) hang (21) hepinesz (25) honi (7) inspiráció (55) jogok (27) könyv (13) közhaszon (50) manipuláció (10) messze (41) mozgó (83) működik (14) művész (16) news (23) rajz (61) régi (12) street (77) szájonát (86) szolgáltat (69) szőrös (52) tárgyak (111) testügyek (74) történés (23) tudás (26) üzenet (19) vérhalálszenvedés (66) visel (57)

cc

Creative Commons Licenc

medencébe pöckölt csikk

2007.04.06. 10:50 str



'vannak dolgok, melyeket nem kellene nyilvánosan megtenned'
2007 januárjától tilos a dohányzás az éttermekben'

a franciák is keményítenek dohányzási fronton, és a lobbizó szervezeteik szeretnék, ha az emberek képben lennének az új rendeleteket tekintve, és komolyan vennék a tiltást. ez itt viszont egy elég gyenge próbálkozás, több okból is:
a medencébe vizelni tényleg nem illik, sőt, paraszt dolog, de ha név nélkül kitöltetnének egy kérdőívet, legalább ötven százalékos 'volt már rá példa' bevallási arány biztosan kijönne eredménynek. a nem illik, és a tilos között pedig megintcsak egy nagy űr tátong - akkor most vegyem tudomásul, hogy mások egészsége, higiéniája miatt nem ajánlott egy éttermeben dohányoznom, de ha van pofám, csinálhatom?
értem én, hogy a döntést is magyarázzák ezzel, meg a nevelő célzatot, de ettől nekem nem lesz egy cseppet sem könnyebb elviselni a számban lógó cigi hiányát egy egészséges tál csülök után, a kávém mellé. a cél ugyan nem is ez, de dühös azért még lehetek - egy pár év, és hozzánk is elér ez a trend.

kapcsolódó:
kipufogónyelőcső
i smoke my cigarette with style

Agency: McCann-Erickson
Account Manager: Perrine Madrenas
Creative Director: Jean-Luc Walraff
Art Director: Kwint De Meyer, Marleen Galle
Copy: Marleen Galle, Kwint De Meyer, Gregory Defay.
Photographer: Yann Arthus Bertrand

6 komment · 1 trackback

Címkék: jogok testügyek közhaszon üzenet

A bejegyzés trackback címe:

https://napiadag.blog.hu/api/trackback/id/tr1955252

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: viagra without a doctor prescription walmart 2019.01.12. 11:43:41

Xforce keygen adobe cc download - diacomritinc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boszor 2007.04.10. 10:30:29

igazad van, igazad van, igazad van. miért nem dohányzó és nem-dohányzó terem? vagy kocsi a vonaton. vagy akár dohányzó és nem dohányzó vendéglő. amit ezek csinálnak a dohányosokkal, az kész inkvizíció. a medencébe pisiléshez meg szerintem se sok köze van. szadisták. grrrr.
(bocs az indulatokért, de olyan jól esik olvasni, hogy mást is dühít...)

carlo74 2007.04.10. 14:36:30

engem az dühít, hogy más szenvedélye miatt én leszek büdös. sztem ez olyan, mintha én lehugyoznám a másikat. hajszálra. takarodjon mellőlem, és szívjon azt, amit csak akar, gyönyörű magányában. de nem akarok sem hajat, sem ruhákat mosni, mert vki másnak szenvedélye van. bocccccs.

str 2007.04.10. 15:32:29

semmi baj. tisztelem a véleményed - legfeljebb nem leszünk jóban.

boszor 2007.04.10. 15:51:54

ilyen kampány indulhatna például az összes alkoholista ellen, aki utcán/klubban/vonaton vagy bárhol bűzlik, undorít, és kötekedik. hány többórás vonatos utamat keserítette meg egy-két-tíz ilyen alak...főleg amikor azt hiszik, hogy ők most udvarolnak nekem, én meg úgy érzem magam, mint akit verbálisan megerőszakolnak...hadd ne ragozzam:-)

Ogly 2007.04.11. 11:52:57

Személyszerint én is üdvözölném ha hozzánk elérne ez a "trend".
Abszolut egyet értek carlo74 -gyel.
Sajnos - tisztelet a kivételnek - a dohányzási kultúra országunkban annyira siralmas, hogy nem csoda, hogy ennyi embert - köztünk engem is - annyira bőszít, hogy a szórakozóhelyen már megint kiégették a kedvenc ruhámat...az étteremben már megint azon idegesítem magam, hogy a szomszéd asztalról ömlik át a füst... A buszmegállókban senkinek eszébe sem jut kettőt lépni a szemetesig és ott nyomni a csikket, nyugodt szívvel pöcköli ki az útra...Vagy hogy a vendégek már meg sem kérdezik, hogy rágyújthatnak-e a szobában...
Nyilván ezeknél sokkal nagyobb problémák is léteznek (pl. az alkoholizmus) ez most csak egy kiragadott példa, ami engem speciel dűhít és itt szóba került. Bocs, a dohányosoktól (Tegyétek a szívetekre a kezeteket és monjátok, hányszor sikerült az utcán a szemetesbe dobni a csikket?) , de szerintem mindezt lehet kultúráltan is csinálni.

str 2007.04.11. 12:03:26

nem terveztem, hogy online egy kvázi ismeretlennek fogom bizonygatni, mennyire vagyok kultúrált dohányos - de az általad említett viselkedésformáktól mind én, mind a legtöbb dohányos ismerősöm tartózkodik (jó, a szemetesig nem mindig, és nem mindenki megy el, aláírom, én szoktam).
pl. másnál a szobában rágyújtás abszolút nonszensz, aki kérdés nélkül megteszi, kis hazánkban ez alapból paraszt kategória, nem ezen fog múlni.
innen pedig a vita alapja lesz értelmetlen, mert én nem az ellen emeltem szót, hogy a kultúrált dohányzásra (vagy viselkedésre) akarják nevelni az embert, mert itt nem csak erről van szó. itt az üzenet az, ha EMBEREK KÖZÖTT dohányzol, az felér egy vízbehugyozással - nekem ez a párhuzom nem tetszik.
süti beállítások módosítása