életjel

kérdés / kérés
reklámok küldése
feel free to send your ads here: str.gmail

választék

celeb (28) chica (70) én (13) filmes (28) gerilla (66) háló (11) hang (21) hepinesz (25) honi (7) inspiráció (55) jogok (27) könyv (13) közhaszon (50) manipuláció (10) messze (41) mozgó (83) működik (14) művész (16) news (23) rajz (61) régi (12) street (77) szájonát (86) szolgáltat (69) szőrös (52) tárgyak (111) testügyek (74) történés (23) tudás (26) üzenet (19) vérhalálszenvedés (66) visel (57)

cc

Creative Commons Licenc

a mcdonalds elárasztja az utcákat

2007.04.02. 12:12 str

ez volt az első gondolatom az alábbi gerilla-'odacsapom az orrotok elé, tocsogjatok benne' megoldás láttán. miről is van szó? egy újfajta jegeskávét szeretne promotálni a mcdonalds, de nem érik be a plakátozással, így hát jégtömbökbe csomagolva dobják ki hanyagul az utcára, 'jön a hideg' (meglehetősen ötlettelen) kísérőszöveggel.



a második gondolat már kicsit árnyaltabbra sikerült, megnéztem ugyanis, hol is történt mindez - a válasz: seattle. attól eltekintve, hogy az elolvadt tömbök csak erős túlzással árasztják el az utcát, kihatással azért van a járókelőkre. a szóban forgó város lakói viszont minden bizonnyal megszokták, hogy jegesvízben gázolnak, tekintve, hogy az USA (hírből tényleg, igazából csak az egyik) legcsapadékosabb városáról van szó.



és hogy miről híres még seattle? nem, nem kurt cobainre gondolok, hanem a starbucksra, ami innen indult, több más usa szerte előforduló coffehouse-franchiseal egyetemben. a helyiek nagy része szenvedélyes kávéfogyaszó és a bejáratott kávézójából szerzi be a napi adagot - köztük a jegeskávét is.
a mcdonalds próbálkozása ennek fényében logikus, de szerintem halott ötlet, még akkor is, ha nem elsősorban az ilyen kávézók törzsközönségét szeretné berángatni az éttermeikbe.



kapcsolódó:
kávé meneküléshez



Agency: BBD

[ adverbox ]

Szólj hozzá!

Címkék: gerilla street szájonát tárgyak tudás messze

A bejegyzés trackback címe:

https://napiadag.blog.hu/api/trackback/id/tr253572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása