életjel

kérdés / kérés
reklámok küldése
feel free to send your ads here: str.gmail

választék

celeb (28) chica (70) én (13) filmes (28) gerilla (66) háló (11) hang (21) hepinesz (25) honi (7) inspiráció (55) jogok (27) könyv (13) közhaszon (50) manipuláció (10) messze (41) mozgó (83) működik (14) művész (16) news (23) rajz (61) régi (12) street (77) szájonát (86) szolgáltat (69) szőrös (52) tárgyak (111) testügyek (74) történés (23) tudás (26) üzenet (19) vérhalálszenvedés (66) visel (57)

cc

Creative Commons Licenc

ausztrál adagok #3 - ital és honvédelem

2007.03.29. 13:22 str

tegnap utaltam rá, hogy a nagyvárosokban nincs túltengés billboardokból és citylightokból, és azok sem túl változatosak - az üzletek és lerakatok falai tele vannak mázolva az aktualitásokról csipogó üzenetekkel, de sem a poszterek, sem a falfestések nem rugaszkodnak el a 'hatalmas leértékélés', 'garantáltan alacsony ár' és ehhez hasonló stílustól.



a másik megszokott vonal a finom rátukmálás módszere, egy egyszerű kijelentéssel közlik veled, hogy márpedig ez a legjobb, vagy tutira bejön ez neked, pont. vegyed. mint látható, ez előszeretettel elővett véregyszerű megoldás, amit leginkább az alkoholbizniszben alkalmaznak.



ital fronton fontos még, hogy a skandináv országokból és az usaból ismert bottle shop (avagy liquor store) rendszerben lehet csak alkoholt venni, ezek legtöbbször egy bolthoz kapcsolódó alegységek, de előfordulnak benzinkútszerű drive-thru lerakatok is - vicces, hogy ki sem kell szállnod a kocsiból, mégis több liter alkohollal távozhatsz.


' csak 3,5% esély van arra, hogy karaokehoz vezet'

az utcai plakátok aktív szereplője a honvédelem és nemzeti jólét témája is - csatlakozz, szolgáltass infot, viselkedj jól, ne téríts el repülőt, használj kevesebb vizet, ésatöbbi. alább a haditengerészet egy mozgó billboardja, teherautó formában:




egy viszonylag ötletesnek mondható hirdetmény - ez a puzzle stílus egyébként igen közkedvelt a 'kreatívok' között, főleg utazás/telekommunikáció fronton:


'segíts megvédeni ausztráliát a terrorizmustól - minden információ-darabka hasznos lehet'.

egyéb: a turisták pozitív fogyasztói magatartásáról a homáron.

2 komment

Címkék: mozgó street szájonát tudás közhaszon messze történés üzenet

A bejegyzés trackback címe:

https://napiadag.blog.hu/api/trackback/id/tr4952249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanyuvo 2007.03.29. 14:01:09

Ugy latszik alulinformalt vagyok. De volt mar egyaltalan terrorista tamadas Ausztraliaban?

str 2007.03.29. 14:08:16

semmi komoly, de nagyon az érdeklődés középpontjában van a téma, David Hicks nevű rosszfiú ausztrál miatt, akit egy jó ideje Guantanamóban tartanak fogva, és most igérgették a hazahozatalát / hazai tárgyalását. tálibokkal kvaterkázott / kiképezték / gerillákkal harcolt / stb.
a közvéleményt nagyon megosztja a dolog, az újságok levelezési rovatában a vélemények a "haljon meg fájdalmak közepette"től a "szabadítsátok ki david hickset"ig terjed, én is láttam egy tüntetést az egyik minisztérium előtt, ahol kis pubik megafonba üvöltözték a free our prisoners rigmust. nem sokan hallgatták.
süti beállítások módosítása