életjel

kérdés / kérés
reklámok küldése
feel free to send your ads here: str.gmail

választék

celeb (28) chica (70) én (13) filmes (28) gerilla (66) háló (11) hang (21) hepinesz (25) honi (7) inspiráció (55) jogok (27) könyv (13) közhaszon (50) manipuláció (10) messze (41) mozgó (83) működik (14) művész (16) news (23) rajz (61) régi (12) street (77) szájonát (86) szolgáltat (69) szőrös (52) tárgyak (111) testügyek (74) történés (23) tudás (26) üzenet (19) vérhalálszenvedés (66) visel (57)

cc

Creative Commons Licenc

az utcán támad a HIV

2007.01.15. 12:23 str

két gerilla kísérlet jutott hétfőre is, de a mai versenyzőink nem túl esélyek az osztatlan sikerre. az elsővel kapcsolatban különösen érdekelne a véleményetek, szerintetek milyen reakciókat váltana ki ez itthon, és milyet belőletek, ha találnátok egy ilyen matricát magatokon. a történet egyszerű, a limai utcákon 'diszkréten' felcímkézték a járókelő fiatalokat, hogy emlékeztessék őket, HIV hordozók lehetnek tudtukon kívül is.



az alábbi kampány a Double A papírral dolgozik, a beragadással szembeni ellenállóságára próbálják felhívni a figyelmet. az első változatról gondolom azt, hogy több ellenszenvet, mint elismerést válthat ki. a történet lényege, hogy az ajtó alá félig becsúsztatnak egy papírt, a másik végét pedig leragasztják, így az beragad - a copyval pedig erősítik az üzenetet.
a másik megoldás jobban tetszik, itt cégvezetőknek / beszerzőknek küldenek levelet, és a borítékhoz belülről ragasztják oda a papírt, hasonló eredményt elérve. így viszont nem hagynak nyomot maguk után, valamint egyszerűbb és sokkal kifizetődőbb is, mint az ajtós ötlet.

8 komment · 1 trackback

Címkék: gerilla street testügyek közhaszon

A bejegyzés trackback címe:

https://napiadag.blog.hu/api/trackback/id/tr2928489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Read More Here 2017.10.23. 13:37:16

adderall free 30 days - Download free blackberry curve l theme

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karesz 2007.01.15. 12:41:29

Az első miatt én valószínűleg balhéznék már ha észrevenném. Az üzenet gondolom az lenne h a fertőzést is ilyen észrevétlenül összeszedhettem de ezzel már túllépik a határt. A következő mi lesz? Éjjel becsöngetnek h mikor megyek már tesztre?

Itt egyszerűen nincs lehetőségem azt mondani h nem érdekel a reklám tartalma mert hozzá kell nyúlnom, le kell vennem, kényszerhelyzetet teremt egy olyan témában ami nekik fontos és nem biztos, hogy nekem is az. Undorító.

LiaTea · http://www.teaviz.blogspot.com 2007.01.15. 22:49:19

A HIV-el kapcsolatban, én morbidnak tartom. Jobbnak tartanám a szemből való megszólítást, ne hátba támadjanak. Másrészt a HIV, AIDS-en keresztül halálós kór. Úgyhogy elég rossz azon poénkodni, hogy kire hogyan ragasztják, vagy kinek hogy adják át észrevétlenül. A HIV fertőzőttek manapság is megbélyegzettek, amit jól kifejez a reklám, de ezt inkább rossz értelemben.

str 2007.01.16. 08:04:58

tulajdonképpen ez a lényeg. hogy a HIV sem szól, hogy szevasz, jövök, hanem "rádkerül" észrevétlenül, sőt, akár élvezettel együtt. és nem poénnak van szánva a dolog, a legkisebb mértékben sem - az "én úgysem kapom meg" hozzáállás ellen van ez az allattomos, hátba-szembesítő módszer. szerintem nagyon jól lefed mindent, amit a vírussal kapcsolatos, de én sem örülnék neki, ha találnék egy ilyet a hátamon.

LiaTea · http://www.teaviz.blogspot.com 2007.01.16. 12:54:53

Újra átgondolva, tényleg minden benne van, ami a HIV-et jellemzi. Azért a hátbatámadás nekem se tetszik. Lehetne ugyanezt művelni, csak "előlről támadó ragasztással" Akkor is meg lenne a váratlanság, hogy akár egy vadidegentől is megkapható, ha ráragad, még foglalkozhat azzal is, hogy hogy szedi le magáról, párhuzam arra, hogy ha megkapta, nem egyszerű megszabdulni tőle. Mégse lenne az a nagyon rossz utánérzés, hogy hátulról jött.

bb 2007.01.16. 16:12:42

na jo, szeritnem jo az ad, foleg ha belegondoltok h limai, talalkoztam olyan 18 eves csajjal aki azert esett teherbe mert nem tudta h letezik ovszer es mivel mar jott a baba, szulok vallas stb miatt ossze kellett hazasodniuk a 16 eves sraccal mi meg ott feszitettunk az osztallyal az eskuvon es meg a sulibol is kirugtak a csajt, es ez normalis elfogadott es sokszor megtortenik egesz latinamerikaban ami sokminden miatt van de reszebn mert semmilyen sexualis felvilagositast nem kapnak es total info pangas van.. es meg az alulinformaltsag mellett ott a kultura stb (ha jon gyerek had jojjon ugyis isten adja, de a csavok sem eppen a monogamia hivei) szoval igy az ad szerintem elegge celratoro es jo...ha limaban elnek lehet en is ezt csinalnam... de szeritnem meg itthon is elmenne bar inkabb offenziv lenne mint celratoro, de asszem itthon nem is a sexualis felvilagositassal van a baj meg a hiv kapcsan sem..

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.01.17. 12:22:34

nagyon hatásos a HIVes, de nem szeretném, hogy rám ragasszanak ilyet. viszont önkéntes emberek hátán, vállán, fenekén, táskáján hasonló hatása lenne.
kiragasztani nyilván nem lehet ilyeneket, mert az azt sugallná, hogy ha megfogod ezt a villanyoszlopot akkor elkapod te is.

Té, mint Tamás 2007.01.23. 15:30:27

A papírosat nem értem. Oké, ráírják, hogy a Double A nem ragad be...
De hiszen éppen azt játszák el, hogy egy Double A ragad be! Vagy a reklámok nem Double A-ből készülnek?
Ráadásul az ajtós tényleg tolakodó, de bármelyik faját kapnám, inkább ellenszenvet keltene.

bishop 2007.03.25. 12:32:29

A HIV-es akció szerintem zseniális. Az emberek ingerküszöbét tényleg csak ennyire radikális eszközökkel lehet elérni.
És persze, én is ledöbbennék, ha találnék magamon ilyet, de amellett még mindig ott van az öröm, hogy végre kitaláltak vmit.
süti beállítások módosítása