életjel

kérdés / kérés
reklámok küldése
feel free to send your ads here: str.gmail

választék

celeb (28) chica (70) én (13) filmes (28) gerilla (66) háló (11) hang (21) hepinesz (25) honi (7) inspiráció (55) jogok (27) könyv (13) közhaszon (50) manipuláció (10) messze (41) mozgó (83) működik (14) művész (16) news (23) rajz (61) régi (12) street (77) szájonát (86) szolgáltat (69) szőrös (52) tárgyak (111) testügyek (74) történés (23) tudás (26) üzenet (19) vérhalálszenvedés (66) visel (57)

cc

Creative Commons Licenc

pánikkal indukált maraton

2007.04.04. 11:45 str

egy újabb kis kanadai ügynökség 'ez nem semmi' kategóriába sorolható munkája, egészen fellelkesedtem, mikor végigböngésztem az anyagot:



a maratoni futást menekülésként értelmezni érdekes ötlet - a továbbgondolás után pedig már csak egy ugrás az ötvenes évek, akkoriban friss és egy egész irányzatot megalapozó 'hatalmas szörny elpusztít kicsi emberek' sci-fi vonalának szerepeltetése. a 'FUSS, CALGARY!' rémegyszerű copy és a választott font is pontosan passzol ezen filmek összetettségéhez.



a sorból talán H.G. Wells War of the Worlds-e lóg ki, amit Orson Welles is igen szélsőséges reakciókat kiváltó rádiójátékában is feldolgozott, és amit szintén az ötvenes években filmesítették meg először rendesen (Spielbergről inkább nem beszélnék, bocs), de olyan filmek, mint a Gojira, a The Blob, és az Attack of the 50 Foot Woman többé-kevésbé meghatározó mérföldkövei lettek ennek az irányzatnak.


a kidolgozásról egyébként a mentos printek jutottak eszembe, ugyan itt csak egy hangulatvilágot próbálnak elkapni, de ahogy ott is, ez ebben az esetben is kitűnően sikerült. a szörnyről szinte tudomást se vevő, mosolygó és kvaterkázó futók furcsán ellentmondanak a koncepciónak, de ez inkább a feloldása lehet a 'rémisztő maraton' esetlegesen kialakuló tévhitnek.
fussatok!

Agency: Rare Method, Calgary
Creative Director: Darcy Parke
Art Director: Keely Portsmouth
Copywriter: Charles Blackwell

[ addict ]

Szólj hozzá!

Címkék: könyv filmes rajz vérhalálszenvedés régi inspiráció messze történés manipuláció művész

A bejegyzés trackback címe:

https://napiadag.blog.hu/api/trackback/id/tr10054498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása